PROJECT OVERVIEW

Synergy Health Utrecht B.V. is een professioneel en betrouwbaar, internationaal erkend farmaceutisch en microbiologisch laboratorium dat een breed pakket hoogwaardige analyse- en adviesdiensten aan klanten overal ter wereld aanbiedt.

Voor ons laboratorium in Nieuwegein zijn wij op zoek naar een ervaren:

Business Development Manager (32 – 40 uur per week)

JOB DETAILS
  • Job Name Business Development Manager
  • Hours 32 - 40
  • Location Nieuwegein (Hybrid)

Challenge & Solution

Wat hebben we te bieden:

Een uitdagende en afwisselende functie binnen een innovatieve en ambitieuze organisatie. De ondernemingscultuur kenmerkt zich door een professionele werkwijze, waarbij openheid en goede collegiale verhoudingen voorop staan. Een directe en open communicatiestructuur waarin iedere werknemer wordt gehoord en waar goede collegiale verhoudingen voorop staan. Voldoende ruimte om mee te praten over ideeën en het uitvoeren daarvan. Ruimte voor verbreding door het uitvoeren van neventaken en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling door het volgen van opleidingen. Voldoende vrije tijd en een goede balans tussen werk & privé.
Een uitstekend salaris, afgestemd op opleiding en ervaring. Een bonus regeling, representatieve leaseauto, een laptop en telefoon.

Jouw grootste impact:

Als Business Development Manager heb je een belangrijke rol in de realisatie van het vastgestelde budget en in de opbouw van nieuwe klantrelaties. Je bent verantwoordelijk voor het proactief genereren en opvolgen van leads naar zowel klanten als prospects en de realisatie van het new-business budget. Je bezoekt met regelmaat beurzen en congressen en bezoekt (potentiële) klanten in zowel binnen- als buitenland. In jouw rol ben je de adviseur, netwerker en relatiebeheerder. Je zal nauw samenwerken met het Sales team en collega’s van de afdeling Customer Support.  Je komt te werken binnen een bedrijf dat continue in ontwikkeling is en op zoek is naar nieuwe kansen en uitdagingen.

Jouw takenpakket:

·       Bedenken van de commerciële strategie.

·       Onderzoeken, in kaart brengen en benutten van commerciële mogelijkheden bij potentiële klanten als ook in nieuwe markten.

·       Verantwoordelijk voor het te behalen salesbudget en het relatiebeheer van nieuwe  klanten.

·       Signaleren van trends en ontwikkelingen in de markt en deze vertalen naar concrete acties.

·       Zorgen voor groei op korte en lange termijn.

·       Beheren van klant- en prijsafspraken in geautomatiseerde systemen waaronder CRM

·       Opstellen van offertes en overeenkomsten

·       Het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

·       Deelnemen aan beurzen, congressen en besprekingen.

Herken jij jezelf in dit profiel?

·       Afgeronde HBO-opleiding;

·       Kennis van, en ervaring met (generieke) farmaceutische klanten, markten en netwerken;

·       Aantoonbare succesvolle ervaring op gebied van sales en accountmanagement

·       Door je goede commerciële, communicatieve en sociale vaardigheden weet je samenwerking te stimuleren;

·       Je hebt oog voor teamprocessen en bent in staat om veranderingen (zoals markt- en klantgerichtheid) te initiëren en te realiseren;

·       Je krijgt energie van nieuwe ontwikkelingen en van het ontvangen en bezoeken van klanten in binnen- en buitenland;

·       Je beheerst naast de Nederlandse, ook de Engelse taal in woord en geschrift, Kennis van de Duitse taal is een pré.

Als persoon ben je:

·       Klantgericht, toegankelijk, oprecht en transparant

·       Resultaatgericht, doortastend en proactief

·       In staat om strategisch te denken

·       Een bedreven netwerker

·       Een echte teamspeler met een hands-on mentaliteit

Wat bieden wij:

Een uitdagende en gevarieerde functie binnen een innovatieve en ambitieuze organisatie. De ondernemingscultuur kenmerkt zich door een professionele werkwijze, waarbij openheid en goede collegiale verhoudingen voorop staan. Een directe en open communicatiestructuur waarin iedere werknemer wordt gehoord. Voldoende ruimte om mee te praten over ideeën en het uitvoeren daarvan. Ruimte voor verbreding door het uitvoeren van neventaken en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling door het volgen van opleidingen. Voldoende vrije tijd en een goede balans tussen werk & privé.

Een uitstekend salaris, afgestemd op opleiding en ervaring. Een bonus regeling, representatieve leaseauto, een laptop en een telefoon.

Krijg jij energie van commercie en wil jij bijdragen aan de verdere groei bij een internationaal erkend farmaceutisch contract laboratorium?
Dan past deze positie bij jou!
 Geïnteresseerd in hoe ons lab eruit ziet? Bekijk dan onderstaande link: https://www.linkedin.com/company/25144956/admin/feed/posts/ 

Enthousiast?

Mooi! Wij komen graag met jou in contact. Dit kan door een schriftelijke sollicitatie met CV per e-mail te sturen naar onze HR Manager, Nienke Hettinga, n.hettinga@synergy-lab.eu